Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De Pickwick Club
De Pickwick Club
Doldwaze avonturen van de goedhartige Samuel Pickwick »
 
 
 
 
 

Dombey & zoon
Dombey & zoon
Dombey en Zoon, "een studie over trots", zo karakteriseerde Dickens dit boek. Het is de trots van de koopman Dombey, star en onbeweeglijk, als een rots, waar... »
 
 
 
 
 

De oude rariteitenwinkel
De oude rariteitenwinkel
De oude rariteitenwinkel is een sprookje, en misschien het meest sprookjesachtige boek dat Dickens ooit geschreven heft. Wie dit verhaal meet met de kleine m... »
 
 
 
 
 

Nicholas Nickleby
Nicholas Nickleby
Meester-verteller Charles Dickens vertelt in deze roman het verhaal van Nicholas Nickleby. Na de dood van hun vader blijven Nicholas en zijn zus Kate straat... »
 
 
 
 
 

A   Christmas Carol Special Edition
A Christmas Carol Special Edition
The Charles Dickens Classic with Christian Insights and Discussion Questions for Groups and Families by Stephen S »
 
 
 
 
 

De lotgevallen van Oliver Twist
De lotgevallen van Oliver Twist
In het armenhuis wordt een jongen geboren. Direct na de bevalling overlijdt de jonge moeder, een onbekende zwerfster. Het kind krijgt een naam toegewezen: Ol... »
 
 
 
 
 

Een kerstverhaal
Een kerstverhaal
 »
 
 
 
 
 

Het geheim van Edwin Drood
Het geheim van Edwin Drood
Het laatste boek dat Dickens schreef, ofschoon onvoltooid, heeft alle tekenen van een meesterwerk. Het is of de schrijver ngo eens al zijn krachten samengeva... »
 
 
 
 
 

Martin Chuzzlewit
Martin Chuzzlewit
Naar welke Martin Chuzzlewit dit boek eigenlijk genoemd is, kan onduidelijk zijn, want er zijn er twee. Een mensen-hatende, verkrampte oude man met veel geld... »
 
 
 
 
 

Humphrey's klok
Humphrey's klok
Amirican Notes, het verslag dat Dickens gaf van zijn indruk van Amerika, dankt indirect zijn bestaan aan het eerste deel van de in dit deel verzamelde tekste... »