Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Incognito door Gertrude Verweij

Incognito is 2 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 4 keer gelezen.
Anoniem
- Incognito
 
 
 
 
 
(3)

Vlotte roman over een bekend fotomodel dat noodgedwongen een stap terug moet doen en naar Nederland afreist om voor haar 12 jaar jongere zusje te zorgen. Werk, woning en voogdij worden geregeld, maar dan is haar geld op. Hoewel ze zich vermomd als een onaantrekkelijke vrouw, prikken daar toch 3 mannen doorheen. Ieder om een andere reden proberen ze Sofie ervan te overtuigen dat ze niet is zoals ze zich voordoet.
Hier en daar gaat het verhaal een beetje te snel, zonder overtuigende ontwikkelingen, zoals de plotselinge verliefdheid van zowel Sofie, Renske, als Peter.

- Incognito
 
 
 
 
 
(3)

Geertrude Verweij – Incognito

Sophia Whittam is een beroemd fotomodel en heeft eigenlijk geen zin meer in de trammelant met de pers die haar voortdurend achtervolgt. Als ze dan het bericht krijgt dat haar ouders zijn overleden en zij de voogdij over haar zusje kan krijgen, is dat een mooi moment om ermee te stoppen. Als Sofie de Wit begint ze aan een nieuw/oud leven. Niemand mag weten wie ze in werkelijkheid is, omdat dat misschien het leven van haar zusje Renske te veel zou kunnen beïnvloeden. Het duurt even voor ze merkt, dat juist doordat ze zo verkrampt probeert om iemand anders te zijn, ze erg opvalt en ze vooral van de mannen nieuwsgierigheid opwekt. Drie mannen proberen erachter te komen wat ze te verbergen heeft. Is ook haar man voor het leven daarbij?

Dit is de tweede liefdesroman van Geertrude Verweij, het ziet er aantrekkelijk uit en is het ook om te lezen. Het maakt vooral duidelijk dat je niet moet proberen om iemand anders te willen zijn, want dat lukt je niet.

December 2010 – Bianca van Strien