Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Vertrouwen in verkiezingen
Vertrouwen in verkiezingen door Ivan de Vadder
<p>2024 is een belangrijk verkiezingsjaar in Vlaanderen. Op 9 juni kiezen we de Vlaamse, Brusselse, Belgische en Europese parlementsleden, op 13 oktober zijn er... »
 
 
 
 
 

Only in Belgium
Only in Belgium door Nicolas Bouteca
<p>Weinig Belgen liggen wakker van staatshervormingen. Politici zouden zich beter met de 'echte' problemen van de mensen bezighouden, klinkt het vaak. Hoe je di... »
 
 
 
 
 

De kolonisten van de Wetstraat
De kolonisten van de Wetstraat door Bart Maddens, Gunther Vanden Eynde & Jef Smulders
<p>Politiek, het is net een bordspel. Partijen rivaliseren met elkaar om de overheidsinstellingen te koloniseren. En ze bedienen zichzelf rijkelijk met belastin... »
 
 
 
 
 

Dood spoor
Dood spoor door Marc Descheemaecker
<p>Vlaanderen heeft zichzelf vastgereden. Snelwegen slibben dicht. De NMBS is ontspoord: treinen rijden niet op tijd of helemaal niet. De Lijn mist vaak de bus.... »
 
 
 
 
 

Op een dag ben je dood
Op een dag ben je dood door Anouck Meier
Een mensenleven is belachelijk kort. En als je een vrouw bent, dan wordt de helft van dat leven voor jou gevuld met andermans verwachtingen. Niet gek dat je le... »
 
 
 
 
 

Staat de wereld in brand?
Staat de wereld in brand? door Mathieu Blondeel & Moniek De Jong
 »
 
 
 
 
 

Grootmacht Europa
Grootmacht Europa door Marc De Vos
Wat betekent de Europese Unie voor u? Tenzij u expert of insider bent, wellicht vooral een ver-van-uw-bed Brussel met grote gebouwen en conclaven van regeringsl... »
 
 
 
 
 

Staat van vertrouwen
Staat van vertrouwen door Kristof Calvo
De meeste mensen deugen, maar de spelregels niet, vindt Kristof Calvo. In de politiek regeert een negatief mensbeeld en vijanddenken, de verzorgingsstaat wordt ... »
 
 
 
 
 

Tot uw dienst
Tot uw dienst door Alexander Pechtold & Bart Snels
 »
 
 
 
 
 

Een volmaaktere Unie
Een volmaaktere Unie door Joshua Livestro
 »