Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 De moord op Julius Caesar
De moord op Julius Caesar door M. Parenti
historische mythes over democratie.... »
 
 
 
 
 

Leven aan de onderkant
Leven aan de onderkant door Theodore Dalrymple

Een vernieuwende en confronterende visie op het systeem dat de onderklasse instandhoudt.Leven aan de onderkant is het relaas van een geëngageerd psychiate... »
 
 
 
 
 

Rijstpap, tulpen & jihad
Rijstpap, tulpen & jihad door L. Catherine
De geschiedenis van de Nederlanden en van Belgi herschreven.Vanaf de kruistochten tot de Tweede Wereldoorlog lagen Arabieren en Turken ons nauwer aan het hart d... »
 
 
 
 
 

Vuile arabieren
Vuile arabieren door L. Catherine
bedlectuur voor Vlaams-Blokkers... »
 
 
 
 
 

De smaak van tulpenbollen
De smaak van tulpenbollen door R. van Gestel
Een Nederlandse officier die in de Tweede Wereldoorlog wordt afgevoerd naar een Duits krijgsgevangenenkamp vraagt zijn oudste dochter Rita om een dagboek bij te... »
 
 
 
 
 

Blitzmeisje
Blitzmeisje door J.W. van Borselen
Volgens de Duitse cultuurhistoricus Sebastian Hffner valt de intensiteit van historische gebeurtenissen werkelijk te kennen door het lezen van biografien en dan... »
 
 
 
 
 

Drievoudige wereld van Albert Schweitzer
Drievoudige wereld van Albert Schweitzer door R. Payne
Robert Payne heeft aan de bestaande beschrijvingen van Schweitzers leven niet een willekeurige nieuwe toegevoegd. Bij hem valt de nadruk niet op het heroïsche,... »
 
 
 
 
 

Met Recht en Rekenschap
Met Recht en Rekenschap door S. ter Braake
Aan het einde van de Middeleeuwen werkten de hoogste vertegenwoordigers van de vorst in Holland en Zeeland bij het Hof van Holland en de Haagse Rekenkamer in De... »
 
 
 
 
 

Henri Martin : spion
Henri Martin : spion door Henk Scheermeijer
Henk Scheermeijer, alias Henri Martin, leeft jarenlang een dubbelleven: dat van succesvol zakenman en dat van informant voor de Inlichtingendienst Buitenland (IDB). Onder de dekmantel van een expeditiebedrijf, voert hij talloze geheime operaties uit tot ver achter het IJzeren Gordijn en tot diep in het Midden-Oosten. Zijn acties brengen hem van Libanon naar Engeland, van Saudi-Arabië naar Turkije, van Hongarije naar België. En dat alles voor een inlichtingendienst die rechtstreeks valt onder de minister-pre »
 
 
 
 
 

Verrast door vreugde
Verrast door vreugde door C.S. Lewis
Over C.S. Lewis 18981963 zijn al heel wat boeken geschreven maar het boeiendste boek blijft toch dat van zijn eigen hand SURPRISED BY JOY. Het verscheen in 1955... »