Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 Met Godsvertrouwen voor het vuurpeloton
Met Godsvertrouwen voor het vuurpeloton door Lodewijk Ivo Crijns
Op de vroege ochtend van vrijdag 24 augustus 1944 wordt Karel van Berckel, 52 jaar oud en chirurg in het St.-Jozephziekenhuis te Heerlen, door de SIPO-beambte C... »
 
 
 
 
 

De vrouwen van het kalifaat
De vrouwen van het kalifaat door Judit Neurink
Vrouwen en het kalifaat: het is een complexe relatie. ISIS houdt duizenden yezidi-vrouwen als seksslavin en behandelt ze als dieren. Er worden westerse vrouwen ... »
 
 
 
 
 

Fabiola en Franco
Fabiola en Franco door Anne Morelli
Wat weet u eigenlijk over wijlen koningin Fabiola, née Doña Fabiola Fernanda María-de-las-Victorias AntoniaAdelaida de Mora y Aragón? Dat ze de weduwe van wijle... »
 
 
 
 
 

Op klompen door de dessa
Op klompen door de dessa door Hylke Speerstra
'Willem Twijnstra deed na Indië zo raar. "Hij moet een schop onder de kont hebben en dan aan het werk," zeiden ze in de polder.'De jongens van toen zijn oude ma... »
 
 
 
 
 

Nachtboek van een kerkuil
Nachtboek van een kerkuil door Bas van Gelder
In de Tweede Wereldoorlog was Bas van Gelder predikant in het Friese Jorwert. Zijn ervaringen daar legde hij vast in een serie dagboeken. Boeiend beschreef hij ... »
 
 
 
 
 

Niets was wat het leek
Niets was wat het leek door Gerard Aalders
De fabels en mythen rond prins Bernhard ontrafeld. »
 
 
 
 
 

De uitvinding van de rooms-katholieke kerk
De uitvinding van de rooms-katholieke kerk door Peter Raedts
<p>De meeste mensen weten niet beter dan dat de rooms-katholieke kerk 2000 jaar oud is en dat er een directe lijn loopt van de apostel Petrus naar de huidige pa... »
 
 
 
 
 

De Velser affaire
De Velser affaire door Bas von Benda-Beckmann
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de bezetter in Velsen en Kennemerland ongekend succesvol. De Duitsers arresteerden en vermoordden een aantal veelal communist... »
 
 
 
 
 

Persoonlijke notities
Persoonlijke notities door M. Aurelius
Marcus Aurelius, de keizerfilosoof die van 161 tot 180 over het immense Romeinse Rijk heerste, is de laatste grote vertegenwoordiger van de antieke filosofische... »
 
 
 
 
 

De Gouden Eeuw
De Gouden Eeuw door Hans Goedkoop & Kees Zandvliet
Nederland in de zeventiende eeuw is volstrekt anders dan nu. En toch gebeurt er van alles in die eeuw dat wij herkennen als modern of van actuele betekenis: in ... »