Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Nacht und Nebel door F.B. Bakels

Malocchio
Malocchio
De verteller in Malocchio tracht in een vervallen boerenhuisje als alleenstaande vader zijn dochtertje Chiara op te voeden en haar te integreren in het Italiaanse leven. Alles draait in zijn leven om de kuren en grillen van dit bijzonde... »
De zondvloed
De zondvloed
De zondvloed vertelt het verhaal van een jongen die opgroeit in Indië, zijn verblijf in een Japans gevangenkamp, het eerste contact met meisjes, zijn kostschooljaren in Nederland en uiteindelijk zijn eerste huwelijk. Maar het is vooral ... »
De vlieger
De vlieger
Van het verpakkingsmateriaal voor een grafmonument vervaardigen een grafdelver en zijn zoon een kruisvlieger. Als de zoon hem een keer alleen oplaat, verspeelt hij deze. Maanden later ziet hij hem terug voor het raam van een huis dat bew... »
Publieke werken
Publieke werken
Publieke werken beschrijft twaalf veranderprojecten in de publieke sector. Direct betrokkenen vertellen hoe hun kennis, ervaringen en emoties hebben bijgedragen aan het resultaat van de trajecten.
Dit biedt een onthullende en soms on... »
Stenen voor een ransuil
Stenen voor een ransuil
Zoals bekend is Maarten ᾽t Hart afkomstig uit een streng gereformeerd milieu. In zijn literaire debuut Stenen voor een ransuil (1971) verzet ’t Hart zich reeds, aldus criticus Georges Wildemeersch, ‘tegen een onleefbare were... »
Robinson Crusoe
Robinson Crusoe
For more than 270 years readers of all ages everywhere have been fascinated bythe story of a young fool who ran away from wealth security and family for arough life at sea and came to his senses too late alone on a tropicalisland. Alone... »
Een fractie van het geheel
Een fractie van het geheel
Meet the Deans! Helden of criminelen? Gekken of profeten? Familie of vijanden?

Moet Jasper Dean zijn paranoïde vader Martin haten of houdt hij eigenlijk zielsveel van hem? Moet hij medelijden met hem hebben of hem vermoorden?... »
De beren los
De beren los
In 1968 verscheen Irvings' eerste boek, De beren los. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is nabij wanneer het Russische leger Wenen binnenvalt. In de befaamde dierentuin is geen beest meer te bekennen, hoogstwaarschijnlijk omdat de h... »