Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van In mijn bloed door Milou van der Will

In mijn bloed is 7 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 13 keer gelezen.
Anoniem
- In mijn bloed
 
 
 
 
 
(4)

Een heel goed gekozen cover: het laat een vogeltje zien dat niet meer gekooid is. Het verhaal legt het verder uit. Soms denk je te weten waar het betrekking op heeft, of op wie, maar ik denk dat het op meer dan één manier uitgelegd kan worden.

De proloog bevat sterke uitspraken, waardoor je snel verder wilt lezen om te zien waarom en door wie deze gedachten geuit worden.
Milou van de Will schrijft op een prettige manier waardoor je jezelf goed kunt identificeren met de hoofdpersoon. Benthe is zeker niet alledaags en reageert niet zoals men gewend is van de meeste werkende moeders. Maar ze voelt heel vertrouwd, deze Benthe Berg.

Zo nu en dan heb ik mijn adem ingehouden door de emoties die naar boven kwamen, van afschuw of van boosheid. Of verbazing over het 'niet willen weten' van de mensen in de omgeving van de dader en de slachtoffers.
Tijdens het lezen denk je, mede door de heftige proloog al snel te weten wie de dader is, maar die mening moest ik een paar keer herzien. De spanning blijf tot het bijzonder verrassende einde aanwezig. Heel knap gedaan.

Ik heb het gevoel dat het verhaal van Benthe nog niet helemaal verteld is. Ik kijk uit naar een volgend verhaal met haar in de hoofdrol.

Ik waardeer deze thriller met 4/5 sterren. ****

- In mijn bloed
 
 
 
 
 
(4)

Ik moest er heel even inkomen, maar toen liet het me niet meer los, op een gegeven moment dacht ik wel even dat de kwaadheid op de pedofiel wel erg uitgemolken werd, maar de schrijfstijl maakt veel goed. Het einde was in mijn ogen een klein beetje teleurstellend, de dader van een moord was erg onverwacht, maar in mijn ogen ook een beetje onlogisch en lukraak uit de lucht gegrepen. Maar zoals ik al zei, de schrijfstijl, en de spanning die je onder het lezen voelt, maakt veel goed. Al met al toch echt de moeite waard!

- In mijn bloed
 
 
 
 
 
(4)

Fantastisch uitgewerkte thriller. Het verhaal kruipt daadwerkelijk in je bloed en onder je huid. Het geeft je koude rillingen, maakt je misselijk omwille van het onrecht en de misdrijven naar jonge kinderen toe en geeft je een beklemmend gevoel omdat je niet weet wie je nog kan vertrouwen in een kleinburgerlijk dorpje. "Wij lossen onze problemen zelf op" ?!? Wie heeft ooit voor deze zinsnede gekozen?Ik kan alleen maar lovende woorden over dit boek uiten en het aan iedereen aanraden. Een thriller van formaat.

- In mijn bloed
 
 
 
 
 
(4)

Wat als je persoonlijk betrokken raakt bij een misbruikzaak? Je bent misdaadjournalist en je wilt dit tot op de bodem uitzoeken. Hoe dun is de scheidslijn tussen beroep en moederinstinct? Kun je nog onbevooroordeeld aan deze zaak werken?
Benthe Berg raakt verstrikt in de nachtmerrie van iedere ouder. Haar dochtertje is misbruikt door de pedofiel Rick V. Deze man heeft meer kinderen misbruikt maar de ouders zien af van aangifte. Waarom? Rick V woont in hetzelfde dorp als Benthe Berg en haar man en hun dochtertje. Benthe verdedigt zich met hand en tand en vindt de straf onrechtvaardig laag. In haar wanhoop ziet ze nog maar één uitweg, Rick V moet dood en boeten voor zijn lafhartige daden. Haar medebewoners uit Ringerdam denken er anders over en geloven dat het recht zo ook wel zegeviert. Benthe als ‘import’ verstoort het eens zo rustige Ringerdam. Echter rondom de familie van Rick V gebeuren ook de nodige raadselachtige zaken.
Tijdens haar onderzoek naar deze pedofiel en zijn familie is ze bezig met een andere zaak, ze interviewt een serieverkrachter en bij beide zaken raakt ze te nauw betrokken. Haar eigen leven komt in gevaar. Op het laatst wordt ze van de zaak afgehaald omdat ze niet meer met de nodige afstand aan het onderzoek kan werken. Haar mogelijke betrokkenheid bij de dood van Rick V bezorgt Benthe grote zorgen. Wie gelooft haar nog, haar motief is overduidelijk. De kaarten lijken geschud.
Het verhaal is enorm waarheidsgetrouw geschreven. Je merkt dat het huwelijk tussen Benthe en Raoul scheuren vertoont omdat ze allebei hun verdriet op hun eigen wijze verwerken. Ze kunnen elkaar hierin niet vinden. Dorpelingen die niet weten hoe te reageren en zich van de zaak afwenden en hun gram vieren op Benthe die uit de grote stad komt en volgens hen niets van een dorp en zijn bewoners begrijpt. Haar moederhart dat vecht voor haar kind en gerechtigheid. Heen en weer geslingerd tussen haat, woede en immens verdriet. Een thriller die je bij de strot pakt en je niet meer loslaat. Een rauw boek waarvan je hoopt dat je dit nooit mee zult maken.

- In mijn bloed
 
 
 
 
 
(5)

Topklasse........zo denk ik over dit boek. Mijn eerste kennismaking met Milou van der Will en wat voor één. In de hoofdrol Benthe Berg een journaliste die belast is met een onderzoek naar een seriemoordenaar. Wanneer er in het dorp waar zij woont een pedofiel werkzaam blijkt te zijn en haar dochtertje één van de slachtoffers, gaat ze voor gerechtigheid. Ze gaat tot het uiterste, zelfs wanneer de hele dorpsgemeenschap zich tegen haar keert. Wanhoop, emotie, wraak, alle gevoelens beleef je mee met Benthe. Wat mij betreft behoort Milou tussen onze Loes en Linda in de toplijst van Nederlandse thrillerschrijfsters.

- In mijn bloed
 
 
 
 
 
(4)

mijn 4**** voor In mijn bloed - Milou van der Will

In mijn bloed – Milou van der Will

Misdaadjournaliste Benthe Berg woont in het het Noord-Hollandse dorp Ringerdam. Ze stort zich volledig op de zaak waar ze over schrijft en dat brengt haar in benauwde posities. Zo is dit ook het geval als ze schrijft over Rick V een jongen uit het dorp die verdacht wordt voor pedofilie. Benthe vermoedt dat er veel meer aan de hand is en gaat op onderzoek uit om de waarheid boven tafel te krijgen met alle gevolgen van dien. Tijdens het onderzoek krijg ze te horen dat ook haar dochter in deze zaak een slachtoffer is en dan komt het moederinstinct naar boven en bijt ze als een pittbull zich vast in deze zaak.

Na de korte maar ijzersterke proloog gelezen te hebben begint het verhaal waar je meteen wordt meegesleurd. Meteen als je begint te lezen is de klik met Benthe er en die laat niet los. De emotionele rollercoaster van Benthe onderga je tot aan het einde en dan pas kan je weer rustig ademhalen.Tijdens het verdere verloop van het verhaal val je van de ene verbazing in de andere van ongeloof zoals hoe de dorpsbewoners hun kop in het zand steken en het op hun eigen manier oplossen. Spanning is in ruime mate aanwezig en een aantal keer als je denkt even adem te kunnen halen dient de volgende wending zich al weer aan. Tot aan het einde blijf je verrast en vallen alle puzzelstukje in elkaar


Milou heeft met In mijn bloed een thriller neergezet die staat als een huis en siddert van spanning en emoties. Ik hoop dat er nog vele boeken met Benthe mogen verschijnen en kijk er in ieder geval naar uit.