Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van In een sluier gevangen & Uit liefde voor mijn kind door B. Mahmoody

In een sluier gevangen & Uit liefde voor mijn kind is 1 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 29 keer gelezen.
Anoniem
- In een sluier gevangen & Uit liefde voor mijn kind
 
 
 
 
 
(5)

Ik ben gek op waargebeurde verhalen, eigenlijk al sinds ik me kan herinneren. Sinds ik in een tijdschrift een stukje las over dit boek, wilde ik het lezen, maar bij ons in de bibliotheek hadden ze het niet. Jaren geleden heb ik het van mijn man kado gehad en ik was erg blij dat ik het boek eindelijk kon lezen. Niet omdat het zo'n grappig, leuk boek is, maar Betty Mahmoody weet zo goed het verhaal over te brengen, dat je het idee hebt dat je erbij bent. Wat aangrijpend..... Ze beschrijft namelijk haar vakantie naar Iran met haar man en haar dochter Mahtob. Eigenlijk wil ze niet, maar haar man zweert op de koran dat hij ze daar niet houdt. Wat Betty al verwacht had, gebeurt en ze mag met Mahtob Iran niet meer uit. Ze wordt vastgehouden, geslagen en vernederd. Toch geeft ze nooit op en met de hulp van behulpzame Iraniers zet ze alles op alles om toch Iran te verlaten. In het tweede boek vertelt ze over andere vrouwen (en mannen) die te maken kregen met de ontvoering van hun kind(eren) naar het buitenland en ze vertelt ook over haar leven terug in Amerika. Deel 2 is iets minder interessant, vind ik zelf, maar niettemin nog een dikke 4 sterren waard. Een aanrader voor iedereen die gek is op waargebeurde verhalen!