Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Huis vol verleden door Geertrude Verweij

Huis vol verleden is 1 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 3 keer gelezen.
Anoniem
- Huis vol verleden
 
 
 
 
 
(4)

Geertrude Verweij - Huis vol verleden

Als Tamara door haar vriend in de steek wordt gelaten als blijkt dat ze zwanger is besluit ze naar Nederland terug te keren en even haar leventje wat bestaat uit over de wereld reizen vaarwel te zeggen om tot rust te komen.
Nog amper in haar moederland komt ze haar grote jeugdliefde Hugo tegen en snel stemt ze met zijn huwelijksaanzoek in. Haar redenen zijn anders dan de zijne: hij zoekt een moeder voor zijn gezin en een vrouw voor zijn huis. Zij heeft nog steeds gevoelens voor hem ook al heeft hij haar op jonge leeftijd haar hart gebroken. Ze gaat ervan uit dat het allemaal wel goed gaat komen. Snel blijkt dat ze misschien hadden moeten praten over de omstandigheden waarin zijn vrouw is overleden en wat nog steeds de rol in het leven van zijn schoonmoeder is. Tamara denkt dat het allemaal goed komt als ze zich maar aanpast en goed voor de kinderen zorgt. Gelukkig is de band met de drie kinderen wel erg fijn. Op den duur houdt ze de druk die de schoonmoeder van Hugo op haar uitoefent niet stand en hoewel ze het verwacht of tenminste hoopt, is Hugo er niet om haar te ondersteunen…

Dit boek leest lekker vlot en is goed voor een avondje heerlijke ontspanning en wegduiken in het leven van iemand anders.
Dit is de debuutroman van Geertrude Verweij en is verschenen bij Ellessy in de relaxreeks in Maart 2009. Haar volgende roman verschijnt in het najaar van 2010 en ik kijk er naar uit.