Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Hongerdochter door Hong Ying

De adelaars
De adelaars
De verhalen in De adelaars geven een indringend beeld van wat het betekent om politiek vluchteling te zijn in een land met een andere cultuur. Zo wordt het menselijk leed in opvangcentra beschreven, terwijl het titelverhaal ingaat op de ... »
Kostbaar bezit
Kostbaar bezit
Kostbaar bezit is een zinderend debuut waarin ndashtegen de achtergrond van godsdienst en taboes vrouwen en hun seksualiteit centraal staan.De ideale vrouw is de kuise vrouw de maagd de onderworpene. Maar de vrouw is ook geschapen om te ... »
Mijn Afrika
Mijn Afrika
bevat: Ik droomde van Afrika ; Afrikaanse nachten ; Nacht van de leeuwen »
In de hemel krijg je fruit
In de hemel krijg je fruit
berichten uit Iran »
Sanne
Sanne
Sanne leeft teruggetrokken en schrijft romans die nauwelijks gelezen worden. Dan komt Frank in haar leven. Frank handelt in ‘antiek’, is gokverslaafd en rommelt verder wat aan. Maar hij kan ook gevoelig en zorgzaam zijn. Hij geeft de... »
Onteerd
Onteerd
'Als ik door mijn eigenaardige lot op deze manier mijn land en de regering kan helpen, is dat een grote eer'. Mukhtar Mai Mukhtar Mai staat symbool voor het lot van de vele vrouwen die omwille van erekwesties worden verkracht, verbrand o... »
De blauwe kamer
De blauwe kamer
Hedwig heeft haar jeugd doorgebracht onder het bed van haar oudere zus Medina, die daarin klanten ontvangt. Zij leert de bezoekers kennen aan hun schoenen, hun geur en hun ritme.In haar latere leven, dat zich ver van haar geboorteland af... »
Ali en Nino
Ali en Nino
Ali en Nino behoort tot de grote meesterwerken van de wereldliteratuur. De liefdesgeschiedenis tussen Ali, een jonge adellijke moslim, en Nino, dochter van een christelijke zakenman, speelt in Azerbeidzjan ten tijde van de Russische Revo... »