Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Het wonder van speedy motors door Alexander MacCall Smith

Meisjes
Meisjes
‘Af en toe denk ik aan haar, de kraamverpleegster die kwam helpen toen mijn eerste dochter was geboren.
Ze woonde in Wormerveer, Janneke.
Ze was te dik, vond ze zelf.
Ze was net in ondertrouw met Ted _ ze waren aan het spare... »
Opening night
Opening night
Loulou (25) woont met haar vriend, Maurice, in Maastricht en werkt als fotografe in een fotostudio. Loulou's leven verandert drastisch als ze verliefd wordt op Serge (36), een rijke, charismatische man, die bovendien de stiefvader is van... »
Waar de schimmen zijn
Waar de schimmen zijn
Een eeuwenoude IJslandse saga. Een unieke brief van TolkienEen dodelijke ontdekking''Stel dat de machtige ring uit Tolkiens The Lord Of The Ring-cyclus echt zou bestaan?Te midden van het onherbergzame vulkanische landschap van IJsland wa... »
Ik vervloek de rivier des tijds
Ik vervloek de rivier des tijds
Het is 1989, de Muur valt en de wereld is voorgoed veranderd. Ook het leven van Arvid Jansen zal nooit meer hetzelfde zijn: hij gaat scheiden en zijn moeder hoort dat ze maagkanker heeft. Arvid probeert in zijn bestaan krampachtig een ni... »
Tokyo, bezette stad
Tokyo, bezette stad
Tokyo 26 januari 1948. In het derde jaar van de Amerikaanse bezetting loopt een man een bank binnen en zegt dat hij een dokter is. Hij beweert dat er een uitbarsting van dysenterie dreigt en dat hij eenieder die blootgesteld zou kunnen z... »
De vrouw van de Rossovermiglio
De vrouw van de Rossovermiglio
Benedetta Cibrario schildert in deze roman een schitterend portret van een vrouw die niet wil leven van gerfd geld maar besluit zelf iets te ondernemen. Een vrouw die niet beoordeeld wil worden naar haar afkomst maar naar wat ze er zelf ... »
Keerpunt Alaska
Keerpunt Alaska
HOLLANDIA - DOMINICUS - REISVERHALEN 'Je leert jezelf te dromen. Dat je later vrij zult zijn. Dat je kunt doen wat je wilt en een vrolijk lachend mens zult zijn, spontaan en blij. Dat anderen je aardig zullen vinden. Dat die tijd komt. L... »
Breekbaar
Breekbaar
Maggie weet niet wat ze hoort als haar man, hoofdrechercheur bij de politie, denkt dat hun zoon Ricky iets met Charlene's verdwijning te maken kan hebben. Ze probeert hem gerust te stellen door te zeggen dat Ricky ondanks zijn zwarte kle... »
Vals profiel
Vals profiel
Wie zomaar contacten aangaat op internet kan nog lelijk staan te kijken. Dat merkt ook dierenarts Myrthe, die haast gedachteloos antwoordt op een mailtje van Menno, een oud klasgenoot. Algauw hebben ze dagelijks contact, en zonder dat My... »
Pooldrift
Pooldrift
Poëtische en hartverscheurende roman over een man op zoek naar een... »