Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Dromen over moord door Cora Sanders

Dromen over moord is 12 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 8 keer gelezen.
Anoniem
- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(5)

Ik kreeg dit e-boek cadeau en was huiverig om het te lezen. Omdat het over het bovennatuurlijke gaat dacht ik dat het een zweverig, moralistisch verhaal is. Maar dat is helemaal niet zo. De schrijftrant zuigt je letterlijk het verhaal binnen. Je bent er echt bij. Vanaf het eerste hoofdstuk tot het einde toe leefde ik met Clara mee. Er gebeurt zoveel met haar, ik moest gewoon doorlezen. Je moet er wel een aantal uren voor uittrekken, want het boek is met 534 bladzijden een dikke pil. Het had voor mij wel twee keer zo dik mogen zijn. Ik ben stiekem een beetje jaloers op mensen die het boek nog niet gelezen hebben. Sommige boeken beginnen heel sterk en zakken dan tegen het eind in elkaar. Dromen over moord is zo'n boek waarbij het verhaal steeds sterker wordt. Het is echt ongelooflijk mooi.

- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(5)

De titel intrigeerde mij meer dan het uiterlijk van het boek. Dat kreeg pas betekenis in de loop van het verhaal. En hoe! Echter de inhoud van de achterflap maakte dat ik onmiddellijk begon te lezen. En niet meer stopte. Het is met vaart geschreven en zo leest het ook. Toch zijn er voldoende rustmomenten in de prettige sfeerbeschrijvingen zodat je er ook echt bij bent. Het leest bovendien als een thriller, spannend tot het einde toe maar dan met echte mensen die je zo maar tegen zou kunnen komen. Het mysterie wordt beetje bij beetje ontrafeld, net als de karakters van de hoofdpersonen. Echt zo'n boek waarbij je voortdurend denkt; 'Vooruit, nog 1 hoofdstuk dan'. Knap gedaan voor een beginnend schrijver, zoals Cora Sanders zichzelf noemt. Het verhaal rond de hoofdpersoon Clara met haar bovenmatig bewustzijn wordt nergens zweverig, integendeel, je gaat bijna begrijpen hoe het zou kunnen zijn in het leven van alledag. Nog dagen nadat ik het uit had pakte ik het boek telkens weer op om me dan te realiseren dat het verhaal toch echt afgelopen was. Knap om 532 pagina's lang te boeien in soepele zinnen en naadloze overgangen. Dat je met moord, dromen, bovennatuurlijke gaven en het leven dat zich leeft zo'n verhaal kunt weven!
Persoonlijk had voor mij een extra aantrekkingskracht de vele verwijzingen naar de voorkeur van Clara voor het visuele, met de mooiste op pagina 498; "Ik zie de beelden in mijn hoofd en zolang ik ze niet teken, zitten ze me in de weg."
Heel herkenbaar. Het verhaal zal nog lang in mijn hoofd zitten en smaakt naar meer.

- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(5)

mooi boek over een meisje die haar moeder verliest door moord, en opgevangen wordt door haar vader en zijn familie, het blijkt dat ze niet wist dat ze nog meer familie had , en dat ze droomt over moorden , en daar maakt ze dan zwarte tekeningen over. alleen weten ze nog niet hoe ze hier mee om moeten gaan ,en wat de betekenis is van die tekeningen , en krijgt ze hulp om zich verder te ontwikkelen hierin. zeer interresant boek , wat spannend blijft met lezen . en een zeer mooi verrassend einde .

- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(5)

heb gisteren het boek ontvangen , en ben begonnen met lezen, ik zat direct al in het verhaal, en kan niet wachten tot ik tyd heb om verder te lezen , het spreekt me nu al erg aan !

- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(5)

Nog geen recensie hierover. Heb vandaag het boek ontvangen als panellid. Hartelijk bedankt hiervoor Cora Sanders! Ga vanmiddag beginnen in je boek en als ik Alexander Cammans mag geloven is het zeer de moeite waard

- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(5)

Mooi boek, ik raad het absoluut aan!

- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(2)

Ik heb veel moeite met de stijl waarin dit boek geschreven is. Het lijkt op een heel erg lange inleiding.
Het verhaal zelf is zeker de moeite waard

- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(5)

Een geweldig boek, leest lekker weg. Vooral ook omdat je constant de spanning voelt over hoe het gaat verlopen. Een onverwacht einde. Een echte aanrader!

- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(4)

"Dromen over moord"
In drie fases heb ik dit boek, dat 525 leespagina’s telt, gelezen.
Eerst het eerste gedeelte helemaal. Het tweede boekdeel heb ik in twee keer gelezen.
Ik ben er verbaasd over, dat het gelezen gedeelte telkens goed in mijn hoofd is blijven hangen, net of ik het boek de dag tevoren heb weggelegd.
Het verhaal blijf boeien en wordt steeds sterker!
Ondanks dat het een boek is, dat ik voor me zelf niet zou uitzoeken, ben ik er wel door verrast. En ofschoon ik vindt, dat de aanloop tot belangrijke gebeurtenissen te gedetailleerd door schrijfster Cora Sanders wordt beschreven, waardoor het tempo een beetje uit het verhaal gaat, bleef ik geboeid door het boek.
Een opmerkelijk verhaal over een meisje met een verrassend einde.

- Dromen over moord
 
 
 
 
 
(4)

"Dromen over moord" Ik heb na enkele weken het boek weer opgepakt en opnieuw 120 bladzijdes gelezen. Verbazend wekkend, dat het gelezen gedeelte nog zo goed in mijn hoofd zat, net of ik het boek gisteren weggelegd had. Het blijft boeien en wordt steeds sterker! Ik heb weer enkele dagen niet gelezen, maar begin toch weer snel aan die laatste 120 bladzijdes. U hoort het van mij.