Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals De rijstmoeder door Rani Manicka

Chocolat
Chocolat
Try me...Test me...Taste me. When an exotic stranger, Vianne Rocher,... »
In een sluier gevangen & Uit liefde voor mijn kind
In een sluier gevangen & Uit liefde voor mijn kind
De Amerikaanse Betty trouwt met de Iraanse Moody. Zij hebben een gelukkig huwelijk, vooral na de geboorte van hun dochtertje Mahtob. Maar tijdens een vakantiebezoek aan haar schoonfamilie in Teheran, verandert Betty's leven plotseling in... »
Dagboek van een geisha
Dagboek van een geisha
Met de wijsheid van een vrouw die het einde van haar leven nadert, vertelt Sayuri haar levensverhaal. Dat verhaal begint in 1929, in een vissersdorpje, op het moment dat Sayuri's leven een dramatische wending neemt. Haar moeder is ziek, ... »
PS: Ik hou van je
PS: Ik hou van je
Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. De twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van ‘De Lijst’ was dan ook eigenlijk als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij ee... »
De passievrucht
De passievrucht
De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zíjn kind niet kan zijn. De moeder van het kind is inmiddels overleden. Op zoek naar de bio... »
Het veilige huis
Het veilige huis
Een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje resulteert in twee doden. Het derde slachtoffer, een tienermeisje, overleeft de aanslag. Op zoek naar een veilig huis voor deze enige getuige w... »
Zadelpijn en ander damesleed
Zadelpijn en ander damesleed
Zeven eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig gaan elk jaar een week fietsen in Frankrijk. Voor de meesten van hen ziet het leven er anders uit dan ze het zich hadden voorgesteld. Bij sommigen is dat te wijten aan de keuzen die ze zelf ... »
Het huis van de zeven zusters
Het huis van de zeven zusters
Het huis van de zeven zusters Elle Eggels Het huis van de zeven zusters, de debuutroman van Elle Eggels, speelt zich af in het Limburg van de jaren veertig en vijftig. Een zevental verweesde zusters runt daar een bakkerij, Martha, de oud... »
Laten wij aanbidden
Laten wij aanbidden
Cape Breton Island, Nova Scotia, rond 1900: de jonge pianostemmer James wordt met zijn kindbruidje Materia verbannen naar een eenzaam huis op een klif. Tot elkaar veroordeeld vechten zij en hun dochters zich door het leven. Laten wij aan... »
Het geheugenspel
Het geheugenspel
In de tuin van een Engels landhuis wordt het lichaam van de zestienjarige Natalie Martello opgegraven, die vijfentwintig jaar eerder is verdwenen. Deze vondst maakt een eind aan de angstige vermoedens van de familie, maar brengt ook gruw... »