Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals De reisgenoten door J.R.R. Tolkien

Een berouwvolle dag
Een berouwvolle dag
Inspecteur Morse »
De vierde overvaller
De vierde overvaller
Tijdens een politieactie houdt rechercheur Frank Frolich een vrouwe, Elisabeth Faremo, uit de vuurlinie. Als hij haar na een paar weken weer ontmoet, slaat de vonk over en ontstaat een heftige relatie. Maar wie is Elisabeth Faremo eigenl... »
Vallende vrouw
Vallende vrouw
Karin Spaink heedt sinds 1986 multiple sclerose. Toen zij in 1992 de aandacht trok met haar kritiek op de orenmaffia in Het strafbare lichaam, raakten veel mensen nieuwsgierig naar haar eigen verstandhouding met haar ziekte. Aanvankelijk... »
De dochters van Kain
De dochters van Kain
inspecteur Morse »
Vraagbaak Nederlands
Vraagbaak Nederlands
De volledig vernieuwde Vraagbaak Nederlands geeft nu nog sneller een
helder en betrouwbaar antwoord op praktische vragen over taal en taalgebruik:
1. Hoe schrijf je dat? | De juiste spelling: hoofdletters, afkortingen, ds en ts»
De dood in doordrukstrip
De dood in doordrukstrip
over dood, euthanasie en zelfmoord »
Ongeschreven wetten
Ongeschreven wetten
Een politieke insider over het spel achter de schermen De ontsporing van een chloortrein eist tientallen dodelijke slachtoffers. Het ongeluk voedt het groeiende gevoel van onveiligheid bij de burger. Voor de regering is het voorval h arg... »
Literaire kring
Literaire kring
De dertigjarige Teresa Pellikaan woont weer in het dorp waar ze is opgegroeid. Haar rijke echtgenoot is er lid van de literaire kring, ooit opgericht door Teresa's vader.
Op een dag in het voorjaar hoort Teresa dat haar vroegere klas... »
Roemloos ten onder
Roemloos ten onder
Tim Harding bewijst Barney Tozer een vriendendienst door een simpel klusje op te knappen. Bij een veiling is een gestolen familie-erfstuk van de Tozers opgedoken, een prachtige ring met smaragd en ingelegde diamanten. Aan Harding de taak... »
Nederland deeltijdland
Nederland deeltijdland
Nederland is kampioen deeltijd. Met name vrouwen werken zeer vaak in deeltijd. Dit wordt geweten aan de moeizame combinatie van werk en zorgtaken, waardoor de ruimte voor arbeidsparticipatie beperkt is. Klopt dit? In dit rapport zetten w... »