Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van De nachtegaal door Kristin Hannah

De nachtegaal is 4 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 4 keer gelezen.
Anoniem
- De nachtegaal
 
 
 
 
 
(5)

Wat een prachtig, emotioneel, ingrijpend heftig verhaal. Nog nooit gehad bij een boek, maar echt een traantje weggepinkt aan het einde van het boek. Intens! Meer dan de maximale 5 sterren waard!

- De nachtegaal
 
 
 
 
 
(5)

Een meeslepend emotioneel verhaal. Een verhaal over liefde, hoop, verbondenheid, verlangen, angst. Ik denk dat alle mogelijke gevoelens in 1 boek steken. In het begin ga je erin mee en begin je jezelf af te vragen op welke van de twee zussen je trekt en hoe jezelf zou reageren. Tot op het moment dat het leven van de zussen zich begint te kruisen. De emotie word er zo omschreven dat ik zelfs tranen in de ogen had. Dit boek wil je uitlezen maar tegen het einde wil je het eigenlijk zo rekken dat het toch nog even duurt. Een boek waar je niet anders kan dan zo in meeleven dat je het niet ziet zitten om direct in een ander boek te beginnen. Dat ze samenwerkte met tatiana de rosnay waar ik ook net haar boek had gelezen is echt top.

- De nachtegaal
 
 
 
 
 
(5)

De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten.Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout.
Kristin Hannah beschrijft het leven van de jonge vrouwen op een indringende manier. De zussen hebben tegengestelde karakters, en dat botst nogal eens. Tegelijk staan ze samen in de manier waarop hun vader hen vroeger behandelde. De nachtegaal is daardoor niet alleen een roman over de oorlog, maar ook over familiebanden en hoe die van invloed zijn als de tijden donker worden.

- De nachtegaal
 
 
 
 
 
(5)

Meeslepend, aangrijpend en gruwelijk om dit mee te moeten maken. Dat zijn de eerste woorden die in me opkomen na het lezen van deze prachtige roman.
Normaal geef ik niet zoveel om oorlogsverhalen, maar net als ‘Haar naam was Sarah’ dat door iedereen gelezen werd is ook dit boek een echte aanrader. Ik ging dit lezen omdat ik nou eenmaal groot fan ben van alle boeken van Kristin Hannah.En dit is totaal een ander verhaal als wat ik gewend ben van haar. Ik heb ook nog niet één boek gelezen van haar wat me tegen is gevallen. In dit boek word je mee gesleurd in de oorlog, en je ziet gewoon alles voor ogen gebeuren de angst, het verdriet, de machteloosheid, echt kippenvel. Een tijd waarin je niemand kan en mag vertrouwen, en dan nog de gruwelijke daden van de Duitsers. De zussen Viann en Isabelle worden in dit verhaal zwaar op de proef gesteld en ze doen ieder op hun eigen manier dingen die ze denken dat goed is. Ik kan er zoveel over vertellen, want het is echt een verhaal waar je over na praat, maar ik zou zeggen lezen dit boek, het zal je lang nablijven.