Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals De huurmoeder door Tania Heimans

Mise en Place
Mise en Place
In haar derde roman, Mise en Place, beschrijft Margot Vanderstraeten het bestaan van de succesvolle chef-kok Victor Werner. Zijn leven staat volledig in het teken van de gastronomie; als het op de lekkernijen van de keuken aankomt, is al... »
De kunst om in koor te huilen
De kunst om in koor te huilen
Allan is elf, en hij weet precies wat je moet doen als anderen in de rouw zijn. Samen met zijn vader loopt hij zoveel mogelijk begrafenissen in het dorp af. De spontane grafredes van zijn vader bewegen de nabestaanden tot tranen, vooral ... »
KINDERJAREN
KINDERJAREN
Kinderjaren beschrijft de lotgevallen van een gelukkig Joods gezin van een vader, moeder en kind, dat aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog een gewoon, alledaags leven leidt in Amsterdam, gevuld met groot-klein kindergeluk van zand... »
Het verdwenen leven van Esme Lennox
Het verdwenen leven van Esme Lennox
Op een dag krijgt Iris Lockhart een brief met de mededeling dat haar oudtante ontslagen zal worden uit de psychiatrische inrichting waar ze bijna haar hele leven heeft doorgebracht. Iris is hoogst verbaasd, want ze heeft nog nooit gehoor... »
Herinneringen aan Grace
Herinneringen aan Grace
Een hartverwarmend, aangrijpend verhaal over intense vriendschap en onbeantwoorde liefde Nora is net twaalf als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en ze met honderden andere kinderen uit Londen op transport wordt gezet naar het veilige, la... »
Mara
Mara
Winnaar Publieksprijs Christelijk Boek Kan haat liefde worden? Ik heb altijd gedacht dat het onmogelijk is. Maar misschien, misschien is er een kleine kans Zeeland, 1931. Maria wordt door haar stiefvader op de boot gezet naar Vlissinge... »
Het familieportret
Het familieportret

Is alles geoorloofd in oorlogstijd? Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna’s dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zi... »

Wit als melk, rood als bloed
Wit als melk, rood als bloed
Leo is een doodgewone zestienjarige jongen, die liever op straat rondhangt met zijn vrienden dan dat hij op school zit. Tot er een nieuwe docent filosofie voor de klas komt te staan die zijn passie weet over te brengen op Leo en de ander... »
De zolderkamer
De zolderkamer
Als Melanie Stenning thuis met haar dochtertje verstoppertje speelt, blijkt dat Poppy na het aftellen t verdwenen is. Hiermee begint voor Melanie een ware nachtmerrie. Ze verdenkt eerst haar man Simon ervan haar dochtertje te hebben ont... »
Hemelsleutels
Hemelsleutels
Linde is een jong meisje met een levendige fantasie en een verantwoordelijkheidsgevoel dat groter is dan ze kan dragen. Ze woont met haar vrijdenkende ouders in Rotterdam, op de bovenverdieping van het huis van haar oma. Wanneer haar moe... »