Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Day of Judgement

- Day of Judgement
 
 
 
 
 
(5)

De geheime dienst van de DDR beraamt een plan om het vrije westen dwars te zitten. Vlak voordat John Kennedy zijn reis naar Berlijn maakt, ontvoeren ze de bijna heilige Ierse pater Sean Conlin. De beruchte professor Van Buren moet in opdracht van de DDR leider Walther Ulbricht in slot Neustadt Conlin hersenspoelen. De bedoeling is dat Conlin ‘geheel vrijwillig’ zal verklaren dat hij een CIA agent is. Als dat lukt staat het vrije westen in zijn hemd waardoor de V.S. en speciaal John Kennedy gezichtverlies zal lijden. De Engelse professor Charles Pascoe bedenkt op verzoek van Kennedy een listig tegenplan om Conlin te bevrijden. Of dat zal lukken hangt af van de inzet van geheim agent Simon Vaughan, een geheimzinnig man met een getergd verleden. Een race tegen de klok begint en er zijn veel lastige hindernissen te nemen.
Een bloedstollend spionage verhaal in het decor van Berlijn in het heetst van de Koude Oorlog en met mooie bijrollen van prominenten o.a. Paus Johannes XIII.

Meer recensies