Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Achterhaald verleden

- Achterhaald verleden
 
 
 
 
 
(3)

Ik heb het boek vrij snel gelezen. De stijl van schrijven is vlot en ook zit er in het verhaal spanning, waardoor je wil weten hoe het verder gaat.
Uiteindelijk vind ik het wat teleurstellend. Er zitten veel open einden aan de verschillende verhaallijnen. Soms is het niet erg, dat het einde open blijft, maar vooral bij de thiller-achtige elementen wil je toch wel weten hoe het nu precies zit.
Wat betreft de stijl van schrijven:
meestal loopt het verhaal vlot. Je valt met de deur in huis als je aan het boek begint. Maar over sommige details wordt dan ineens uitgebreid uitgeweid. Zo wordt een ellenlange beschrijving gegeven van de leefomstandigheden van een personage, die verder in het boek niet meer voorkomt.
Ook werd ik telkens afgeleid door details die niet kloppen. Zo is het een hittegolf en een paar dagen later zitten ze bij de open haard. Voor het verhaal maakt het niet uit, maar het stoort.
De schrijver is daarnaast een taalpurist. Ook niet erg, maar hij gebruikt woorden, die echt niemand kent of gebruikt, zoals netpost, opmaak en twaalfuursmaaltijd in plaats van email, make-up of lunch. Met wat meer creativiteit moet je toch ook goede Nederlandse zinnen kunnen maken met dezelfde boodschap.

Meer recensies