Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals 1q84 door Haruki Murakami

Uit talloos veel miljoenen
Uit talloos veel miljoenen
In Uit talloos veel miljoenen beschrijft Willem Frederik Hermans op de voor hem kenmerkende, sarcastische wijze hoe de dromen van een kleinburger uiteenspatten.Clemens van Wessel, links socioloog van de universiteit, zoon van een ministe... »
De onbehaaglijkheidsfactor
De onbehaaglijkheidsfactor
Jonathan Franzen, de auteur van De correcties, zonder twijfel de beste Amerikaanse roman van de 21ste eeuw, was een nakomertje in een ge-zin met alleen zoons in de staat Missouri, in het Midden-Westen van Amerika. In zijn nieuwe boek De ... »
Schone Welt
Schone Welt
verhalen »
Wonderboys
Wonderboys
Wonderboys werd verfilmd met Michael Douglas en Tobey Maguire in de hoofdrollen.

Grady Tripp - een dikke, ouder wordende schrijver - en zijn losbandige redacteur Crabtree gaan in deze zwarte komedie op zoek naar de gloriedagen v... »
De straat en het struikgewas
De straat en het struikgewas
In de klassieker De straat en het struikgewas laat Armando zien hoe een jongen de oorlogstijd beleeft en als volwassene vervolgens terugkijkt op zijn jeugd. Een nietsontziende terugblik met een aaneenschakeling van herinneringen, losse u... »
De weg
De weg
Een man en zijn zoontje doorkruisen een verzengd Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige wat hun rest is te over... »
Bot
Bot
Op een mooie zomerdag, tegen het einde van de Jonge Steentijd, vist de visser Edek daar waar duizenden jaren later de stad Danzig zal staan, een ongewone vis uit de Oostzee: een bot die kan spreken, oeroud en alwetend lijkt en de visser ... »
Het vijftig jaars zwaard
Het vijftig jaars zwaard
'Wat ik te vertellen heb,' begon hij langzaam, 'moet ik laten zien. Maar wat ik laat zien moet ik ook vertellen. Ik ben een slechte man met een heel zwart hart. En alleen die slechtheid en zwartheid dwongen me op te sporen wat ik nu al v... »