Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Nieuws

Mijn nieuwe roman Zonnebeke is nu verkrijgbaar via www.bol.com en de boekhandel - 10 December 2016, 12:42:54

Mijn nieuwe roman Zonnebeke is verschenen!
Zonnebeke is te koop bij www.bol.com en in de boekhandel

Zonnebeke is een roman over vriendschap, angst, moed, strijd, verlies en hoop in een wereld die nooit meer dezelfde zal zijn. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. Ik heb me uitgebreid gedocumenteerd en de locaties in het boek bezocht, om me een goed beeld van de tijd en de omgeving te vormen.

Zonnebeke is het verhaal van twee vrienden, Peter en Michel, die worden geboren in het Vlaamse dorp Zonnebeke. Peter is de zoon van een loonarbeider die in het derde jaar van het lyceum zit en niet weet welk beroep hij moet kiezen. Michel is de pleegzoon van een cafébaas en volgt een technische opleiding; hij wil elektricien worden.
In juli 1914 zijn ze zestien jaar oud en is de zomervakantie begonnen. Ze vieren hun vrijheid en denken dat niets hun mooie leven kan verstoren. Maar in augustus breekt de Eerste Wereldoorlog uit en wordt België bezet door Duitsland. In de chaos van het strijdgewoel raken de twee vrienden elkaar kwijt en belanden aan weerszijden van de frontlinie. Door toeval belandt Michel in Duitsland bij de vliegtuigbouwer Fokker en komt Peter terecht bij het Engelse leger. Het verhaal vertelt over vier oorlogsjaren die hen definitief zullen vormen, en de lezer zullen meevoeren in de sfeer en de achtergronden van het Europa van die tijd.

Titel: Zonnebeke
Pagina’s: 348
Prijs: € 22,50

Zonnebeke is te koop bij www.bol.com en in de boekhandel