Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het oog van de engel
Het oog van de engel
Het oog van de engel', dat genomineerd werd voor de ako-literatuurprijs 1992, speelt aan de vooravond van de Franse Revolutie. Een gebiologeerd publiek woont... »
 
 
 
 
 

Wij kunnen dit
Wij kunnen dit
<p>‘Wij kunnen dit’ van Nelleke Noordervliet draait om Helen en Leo. Helen heeft de boekhandel van haar vader voortgezet en vecht tegen faillissement. Le... »
 
 
 
 
 

Mevrouw Gigengack
Mevrouw Gigengack
 »
 
 
 
 
 

Een winter vol verhalen
Een winter vol verhalen
Toen duidelijk werd dat ons een langere periode van thuisblijven, thuiswerken en thuis lezen te wachten staat, vroegen wij een aantal geliefde auteurs een ve... »
 
 
 
 
 

Ere-lezing
Ere-lezing
 »
 
 
 
 
 

Miss Blanche
Miss Blanche
Een weduwnaar in Rotterdam slijt zijn dagen achter de toonbank van zijn sigarenzaak, als op een dag een jonge Turkse vrouw zijn pad kruist: strakke spijkerbr... »
 
 
 
 
 

Uit het paradijs
Uit het paradijs
Tekenaar David Berk erft het huis van zijn vader in de duinen bij Bloemendaal. Dan meent hij op een zandpad zijn moeder te zien, die al dertig jaar dood is. ... »
 
 
 
 
 

Pelican Bay
Pelican Bay
Aan het eind van de achttiende eeuw wordt op een Caribisch eiland een gruwelijke moord gepleegd; het slachtoffer is de vrouw van suikerplanter en slavenhoude... »
 
 
 
 
 

Paleis op wielen
Paleis op wielen
Nelleke Noordervliet reist in Paleis op wielen, een nieuw boek in de reeks Spoorslag, met de trein door India. Voor vertrek belandt ze in hellhole Varanasi: ... »
 
 
 
 
 

Aan het eind van de dag
Aan het eind van de dag
Katharina Mercedes Donker, ex-minister en auteur van twee bestsellers over politiek en de rol van de vrouw, krijgt het verzoek mee te werken aan haar eigen b... »