Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Miss Blanche
Miss Blanche
Een weduwnaar in Rotterdam slijt zijn dagen achter de toonbank van zijn sigarenzaak, als op een dag een jonge Turkse vrouw zijn pad kruist: strakke spijkerbr... »
 
 
 
 
 

Mevrouw Gigengack
Mevrouw Gigengack
'Geen gelul, gebak van Krul, zo'n type is ze. Mouwen opstropen en werken maar,' zo karakteriseerde Nelleke Noordervliet haar mevrouw Gigengack, een dame van ... »
 
 
 
 
 

Altijd roomboter
Altijd roomboter
In ‘Altijd roomboter’ schetst Nelleke Noordervliet het leven van haar overgrootmoeder Engelbertha Teljeur-Wiggelaar, die ze zelf nog gekend heeft. Engelb... »
 
 
 
 
 

Pelican Bay
Pelican Bay
Nelleke Noordervliet is de schrijfster van het Boekenweek Essay 2013.<br/><br/>Aan het eind van de achttiende eeuw wordt op een Caribisch eiland een gruwelij... »
 
 
 
 
 

Wat er werkelijk is
Wat er werkelijk is
Sinds een jaar of zeven heeft Nelleke Noordervliet een huis in Beara, in het zuidwesten van Ierland. Iedere ochtend loopt ze over dik gras en mos naar een ee... »
 
 
 
 
 

Aan het eind van de dag
Aan het eind van de dag
Katharina Mercedes Donker, ex-minister en auteur van twee bestsellers over politiek en de rol van de vrouw, krijgt het verzoek mee te werken aan haar eigen b... »
 
 
 
 
 

Aan het eind van de dag
Aan het eind van de dag
In een reeks sleutelscènes voert Nelleke Noordervliet in 'Aan het einde van de dag' haar hoofdpersoon terug naar de jaren zeventig-tachtig, naar Suriname en... »