Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De jacobsladder
De jacobsladder
In <em>De Jacobsladder</em> keert Maarten 't Hart terug naar het Maassluis van zijn jeugd. Tegen de achtergrond van de ondergang van het eiland Rozenburg -op... »
 
 
 
 
 

Verlovingstijd
Verlovingstijd
Maassluis, eind jaren veertig. In het stadje vestigt zich een fietsenmaker die fout was in de oorlog. Twee verschoppelingen, de zoon van de fietsenmaker en e... »
 
 
 
 
 

Lotte Weeda
Lotte Weeda
SINGEL POCKET
In een Zuid-Hollandse gemeente verschijnt een vrouw die naar het lijkt betrekkelijk wil-lekeurige dorpelingen fotografeert. Het is de bedoeling... »
 
 
 
 
 

Het dovemansorendieet
Het dovemansorendieet
Na alle boeken over diĆ«ten en afvallen is het tijd voor Het dovemansorendieet van Maarten 't Hart: op geheel vernieuwende en eigenzinnige wijze geeft 't Har... »
 
 
 
 
 

Het psalmenoproer
Het psalmenoproer
Maarten t Hart brengt in Het psalmenoproer, zijn eerste historische roman, een fascinerende en grotendeels vergeten periode uit de vaderlandse geschiedenis ... »
 
 
 
 
 

Het vrome volk
Het vrome volk
In deze sterk autobiografisch getinte verhalen, gekroond met de Multatuliprijs, geeft de bioloog-schrijver Maarten 't Hart een tegelijk satirisch en nostalgi... »
 
 
 
 
 

De Schrift betwist
De Schrift betwist
God, geloof en de Bijbel. Wie kan meer gefundeerd over deze zaken schrijven dan een afvallige? De Schrift betwist is een verzameling controversiĆ«le bijbelov... »
 
 
 
 
 

De vlieger
De vlieger
Van het verpakkingsmateriaal voor een grafmonument vervaardigen een grafdelver en zijn zoon een kruisvlieger. Als de zoon hem een keer alleen oplaat, verspee... »
 
 
 
 
 

Stenen voor een ransuil & Ik had een wapenbroeder
Stenen voor een ransuil & Ik had een wapenbroeder
In 1971 debuteerde Maarten 't Hart (onder het pseudoniem Martin Hart) met Stenen voor een ransuil, waarin hij met grote precisie de marteling van zijn streng... »