Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De Jacobsladder
De Jacobsladder
In <em>De Jacobsladder</em> keert Maarten 't Hart terug naar het Maassluis van zijn jeugd. Tegen de achtergrond van de ondergang van het eiland Rozenburg -op... »
 
 
 
 
 

Verlovingstijd
Verlovingstijd
Maassluis, eind jaren veertig. In het stadje vestigt zich een fietsenmaker die fout was in de oorlog. Twee verschoppelingen, de zoon van de fietsenmaker en e... »
 
 
 
 
 

Lotte Weeda
Lotte Weeda
SINGEL POCKET
In een Zuid-Hollandse gemeente verschijnt een vrouw die naar het lijkt betrekkelijk wil-lekeurige dorpelingen fotografeert. Het is de bedoeling... »
 
 
 
 
 

De Schrift betwist
De Schrift betwist
God, geloof en de Bijbel. Wie kan meer gefundeerd over deze zaken schrijven dan een afvallige? De Schrift betwist is een verzameling controversiële bijbelov... »
 
 
 
 
 

De vlieger
De vlieger
Van het verpakkingsmateriaal voor een grafmonument vervaardigen een grafdelver en zijn zoon een kruisvlieger. Als de zoon hem een keer alleen oplaat, verspee... »
 
 
 
 
 

Stenen voor een ransuil & Ik had een wapenbroeder
Stenen voor een ransuil & Ik had een wapenbroeder
In 1971 debuteerde Maarten 't Hart (onder het pseudoniem Martin Hart) met Stenen voor een ransuil, waarin hij met grote precisie de marteling van zijn streng... »
 
 
 
 
 

Dienstreizen van een thuisblijver
Dienstreizen van een thuisblijver
Maarten ’t Hart schreef zijn eerste biografie <em>Het roer kan nog zesmaal om</em> in 1984.<br/>Al leek de titel koerswijzigingen aan te kondigen, niets is... »
 
 
 
 
 

De droomkoningin
De droomkoningin
Wat moet de hoofdpersoon van <i>De droomkoningin</i> aan met zijn buitenproportionele geslachtsdrift en onstilbare verlangen naar meisjes? Als hij achttien j... »
 
 
 
 
 

Velasques Keurkorps Major
Velasques Keurkorps Major
Maarten t Hart is ongetwijfeld een van de meest beminde en meest gelezen verhalenschrijvers van de hedendaagse Nederlandse literatuur. Vanaf het begin van zi... »
 
 
 
 
 

Het psalmenoproer
Het psalmenoproer
In deze roman wordt het levensverhaal verteld van een kleine reder die in zijn leven één faux pas begaat waardoor hij betrokken raakt bij het psalmenoproer... »