Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De kinderjaren van Jezus
De kinderjaren van Jezus
Ze zijn over de zee gekomen, de man en de jongen, en hebben in het opvangcentrum een nieuwe naam en persoonsgegevens gekregen. Simon vindt zwaar en uitputten... »
 
 
 
 
 

Disgrace
Disgrace
An uninspired college teachers affair with a student is discovered and heseeks solace on his daughters farm in South Africa. A violent attack launchedby thre... »
 
 
 
 
 

Wereld en wandel van Michael K
Wereld en wandel van Michael K
De jonge tuinman Michael K besluit om zijn oude en zieke moeder naar huis te brengen, zodat ze haar geboortedorp nog één keer kan zien. Zijn reis voert hem... »
 
 
 
 
 

Wachten op de barbaren
Wachten op de barbaren
Tientallen jaren al bestuurt de beschaafde, oude magistraat naar ieders tevredenheid het dorpje aan de grens. Zorgeloos leeft hij van de ene dag in de andere... »
 
 
 
 
 

Dierenleven
Dierenleven
De gedachte aan de menselijke wreedheid tegenover dieren achtervolgt de schrijfster Elizabeth Costello op latere leeftijd dusdanig dat ze geen enkel persoon ... »
 
 
 
 
 

Wereld en wandel van Michael K.
Wereld en wandel van Michael K.
In deze roman waarin Coetzee expliciet over zijn vaderland schrijft, raakt Michael K verzeild in een oorlog die zijn begrip te boven gaat. Het is een grimmig... »
 
 
 
 
 

In ongenade
In ongenade
 »
 
 
 
 
 

Langzame man
Langzame man
Toen hij door de lucht vloog dacht hij nog direct weer op te kunnen staan, even diep adem te halen, en dan weer door te fietsen. Maar nu zit hij thuis, een b... »
 
 
 
 
 

Het goede verhaal
Het goede verhaal
Wie een roman van J.M. Coetzee leest, weet: deze personages zullen mij altijd bijblijven. Van David Lurie's innerlijke strijd in In ongenade tot de filosofis... »
 
 
 
 
 

Eiserne Zeit
Eiserne Zeit
Eiserne Zeit »