Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Gevaarlijke verhouding
Gevaarlijke verhouding
In de beroemde achttiende-eeuwse roman <i>Les liaisons dangereuses</i> van Choderlos de Laclos springt de markiezin de Merteuil losbollig met mannen om zoals... »
 
 
 
 
 

De meester van de neerdaling
De meester van de neerdaling
Nederland, rond de Tweede Wereldoorlog. Door het vreemde gedrag van haar broer meent een vrouw een demonische macht in mensengedaante op het spoor te komen. ... »
 
 
 
 
 

Sterrenjacht
Sterrenjacht
Hella S. Haasse publiceerde in 1950 onder het pseudoniem C.J. van der Sevensterre het feuilleton Sterrenjacht in Het Parool. Samen vormen de teksten een span... »
 
 
 
 
 

Ik stuur deze brief maar op goed geluk weg
Ik stuur deze brief maar op goed geluk weg
Vanaf het moment waarop Hella S. Haasse in 1938 op twintigjarige leeftijd vanuit Nederlands-Indië in Nederland aankomt om te gaan studeren, schrijft ze haar... »
 
 
 
 
 

Transit
Transit
Xenia, achttien jaar, heeft een tijd door Europa gezworven en komt aan op het Centraal Station van Amsterdam. Iks (zoals ze zichzelf noemt) hoopt onderdak te... »
 
 
 
 
 

Bij de les
Bij de les
schoolplaten van Nederlands-Indie »
 
 
 
 
 

TRANSIT
TRANSIT
Uit de poëzie van Frans Budé spreekt grote betrokkenheid bij alles wat bestaat. Verwonderd staat de dichter stil bij zowel het grote als het kleine. Me... »
 
 
 
 
 

Oeroeg
Oeroeg
'Oeroeg was mijn vriend.' Zo begint het aangrijpende verhaal van de vriendschap tussen een Indonesische jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur ... »