Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het boek van de Ee
Het boek van de Ee
Op de kaart zijn de Dokkumer Ee en het Grootdiep een blauwe lijn, een waterloop als alle andere. Maar voor wie aan de oever heeft gestaan, zijn brood heeft v... »
 
 
 
 
 

Quarantaine
Quarantaine
Een dodelijke bacterie in Noord-Nederland dwingt politiek Den Haag tot heftige maatregelen. Een politicus gaat op zoek naar zijn vrouw, een wetenschapper naa... »
 
 
 
 
 

Terpen- en Wierdenland
Terpen- en Wierdenland
De geschiedenis van het Noord-Nederlandse kustgebied – het land van de terpen en wierden – kent maar twee echte hoofdrolspelers: de mens en het water. D... »
 
 
 
 
 

Natuur getekend
Natuur getekend
 »
 
 
 
 
 

Jentsje Popma
Jentsje Popma
De Friese kunstenaar Jentsje Popma (1921) ontwikkelde zich in de loop van zijn leven tot een veelzijdig kunstenaar: beeldhouwer, glazenier, tekenaar, kunstsc... »
 
 
 
 
 

Grontopia
Grontopia
 »
 
 
 
 
 

Kloosters in Friesland
Kloosters in Friesland
Geen Nederlandse provincie is zo gevormd door de kloosters als Friesland, en nergens is die erfenis ook weer zo uit het landschap en de herinnering uitgewist... »
 
 
 
 
 

De prijs
De prijs
Wanneer de mobiele game PrizeTag – waarin mensen op elkaar ‘jagen’ voor geld – een bescheiden hit wordt, lijft de mysterieuze organisatie Sixtus make... »