Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De tolk van Java
De tolk van Java
Voor een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon bestaat er geen heden. Alleen een belast verleden. De zoon achtervolg... »
 
 
 
 
 

Rivier de Brantas
Rivier de Brantas
Rivier de Brantas is het verhaal rond een gitarist, die bij het graf van zijn grootmoeder op Java een vloek wil bezweren die op zijn familie zou rusten. In h... »
 
 
 
 
 

De fenomenale meerval
De fenomenale meerval
In ruim dertig jaar schrijverschap onthaalde Alfred Birney, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2017, zijn lezers op tientallen prachtige verhalen. Een se... »
 
 
 
 
 

De drie rivieren
De drie rivieren
Drie rivieren spelen een belangrijke rol in het leven van meneer B., die in schitterende vertellingen in dit drieluik stromen.De Lossie in Schotland brengt h... »
 
 
 
 
 

De Maanden
De Maanden
 »
 
 
 
 
 

De dubieuzen
De dubieuzen
Nadat Alfred Birney in 1998 zijn veelbesproken bloemlezing Oost-Indische inkt; 400 jaar Indië in de Nederlandse letteren had gepubliceerd, dook de schrijver... »
 
 
 
 
 

Radio Monte Carlo
Radio Monte Carlo
Michael voelt zich een verdwaalde reiziger in het turbulente leven van zijn ouders: een matige muzikant en een variétédanseres. De radio, met zenders die n... »
 
 
 
 
 

In de wacht
In de wacht
Wachtend op een operatie ziet Alan Noland vanaf zijn ziekenhuisbed de multiculturele samenleving aan zich voorbijtrekken. Ongegeneerd etnisch profilerend en ... »
 
 
 
 
 

Niemand bleef
Niemand bleef
‘De nacht is mijn vijand als ik slaap, mijn vriend als ik waak.’ In 2005 wordt de wereld van Meneer B. kleiner als hij het na een hartinfarct rustig aan ... »
 
 
 
 
 

De rivieren
De rivieren
3 genaaid gebonden boeken met stofomslagen in wikkel: 104, 112, 112 blz. € 39,50<br/><br/>«Aan het toch al schitterende kralensnoer van de Nederlands-Indi... »