Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het schervengericht
Het schervengericht
Wat gebeurt er als een van de grootste romanschrijvers uit het Nederlandse taalgebied zijn machtige verbeelding loslaat op een van de schokkendste affaires v... »
 
 
 
 
 

Kruis en kraai
Kruis en kraai
Tegen het einde van zijn leven was James Joyce depressief en aan de drank. Hij koesterde een eenvoudige novelle van Tolstoj, en vroeg zich vertwijfeld af of ... »
 
 
 
 
 

Tonio
Tonio
Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om he... »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
Dit tweede deel van de cyclus De tandeloze tijd vertelt van Albert Egberts' Nijmeegse studiejaren, zijn moeizame strevingen om ontmaagd te worden en zijn wan... »
 
 
 
 
 

De vondeling
De vondeling
 »
 
 
 
 
 

De Movo Tapes
De Movo Tapes
Werkend aan de eerste twee delen van zijn cyclus 'Homo Duplex', Moeilijke voeten en Knooppunt Hellegat, merkte A.F.Th. van der Heijden dat er onder zijn hand... »
 
 
 
 
 

Groepsportret
Groepsportret
Hebt u net zo'n goed geheugen als A.F.Th. van der Heijden? Dan kunt u dit boekje terzijde legen. Maar ook de hartstochtelijke lezer van De tandeloze tijd zal... »
 
 
 
 
 

Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Op 19 juni 2008 is het vijf jaar geleden dat Jean-Paul Franssens overleed: schilder, dichter, prozaschrijver, operaregisseur, gelegenheidszanger, levens- en ... »
 
 
 
 
 

De gazellejongen
De gazellejongen
'Ik heb het grootste en belangrijkste deel van mijn jeugd in Holland... »