Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Gentse lente
Gentse lente
Dertig jaar geleden debuteerde A.F.Th. van der Heijden met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht. In de drie decennia die sinds zijn debuut verstrek... »
 
 
 
 
 

Een gondel in de Herengracht & De gebroken pagaai
Een gondel in de Herengracht & De gebroken pagaai
Een geschiedenis uit 1956 opgeschreven in 1976 uiteindelijk bibliofiel verschenen in 1996 de novelle De gebroken pagaai hier voor het eerst in een publieksui... »
 
 
 
 
 

De requiems
De requiems
De sandwich
Een jeugdliefde en een jeugdvriend van A.F.Th. van der Heijden stierven betrekkelijk kort na elkaar. De twee moesten elkaar goed gekend hebben, m... »
 
 
 
 
 

Het leven uit een dag
Het leven uit een dag
In de hemelse wereld waar Benny Wult en Gini Trades verliefd op elkaar worden, duurt een mensenleven maar een dag en is elke belangrijke gebeurtenis, zoals s... »
 
 
 
 
 

Engelenplaque
Engelenplaque
We zien de schrijver aan het werk die als geen ander contemporaine auteur in zijn episch opgezette romancycli het levensgevoel van het hedendaagse tijdsgewri... »
 
 
 
 
 

Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht
Vijfdelige verhalencyclus die het debuut vormt van Patrizio Canaponi, de aanvankelijke schrijversnaam van A.F.Th. van der Heijden. Een debuut waarmee hij onm... »
 
 
 
 
 

Weerborstels
Weerborstels
'Alleen al het korte hoofdstuk waarmee het verhaal het verhaal besluit verdient het wat mij betreft om binnen twee weken klassiek te zijn.' - Reinjan Mulder ... »
 
 
 
 
 

Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Op 19 juni 2008 is het vijf jaar geleden dat Jean-Paul Franssens overleed: schilder, dichter, prozaschrijver, operaregisseur, gelegenheidszanger, levens- en ... »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
'De meest in het oog lopende kwaliteit van Van der Heijden is zeker in <i>De gevarendriehoek</i> zijn meeslepend verteltalent. De verschillende scènes zijn ... »
 
 
 
 
 

Kwaadschiks
Kwaadschiks
De relatie tussen reclameman Nico Dorlas, halverwege de veertig, en zijn jongere vriendin Désirée staat op springen. Dorlas' aanhoudende drank- en drugscon... »