Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Gentse lente
Gentse lente
'In Gentse lente zijn ter gelegenheid van zijn dertigjarig jubileum als schrijver, vijf recente en een aantal oudere verhalen opgenomen. Van der Heijden laat... »
 
 
 
 
 

Tonio
Tonio
Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om he... »
 
 
 
 
 

Tonio
Tonio
'Een boek met de allure van het werk van Bellow, de levenslust van Nabokov en de doodsangst van Céline.' - Arie Storm in <i>Het Parool</i>


'Dit is de tove... »
 
 
 
 
 

Vijf jaar vermist
Vijf jaar vermist
De grote schrijver over vertel- technieken in roman en film In 2008... »
 
 
 
 
 

Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Op 19 juni 2008 is het vijf jaar geleden dat Jean-Paul Franssens overleed: schilder, dichter, prozaschrijver, operaregisseur, gelegenheidszanger, levens- en ... »
 
 
 
 
 

Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht is een indrukwekkende en verrassende bundeling van vijf verhalen. Ze gaan in het kort over een merkwaardige decadente Engelse 'm... »
 
 
 
 
 

Het hof van barmhartigheid
Het hof van barmhartigheid
In <i>Het Hof van Barmhartigheid</i> behandelt Albert Egberts het leven als een experiment in verwording en verloedering, met als doel de werkelijkheid van h... »
 
 
 
 
 

Ik heb je nog veel te melden
Ik heb je nog veel te melden
de briefwisseling tussen Jean-Paul Franssens en A.F.Th. van der Heijden »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
<em>29 mei 2018</em>. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalist... »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
'De meest in het oog lopende kwaliteit van Van der Heijden is zeker in De gevarendriehoek zijn meeslepend verteltalent. De verschillende scènes zijn sterk b... »