Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Vijf jaar vermist
Vijf jaar vermist
In 2008 gaf A.F.Th. van der Heijden een masterclass aan studenten van de tu Delft. Het onderwerp diende zich te bewegen op het breukvlak van kunst en technie... »
 
 
 
 
 

Onder het plaveisel het moeras
Onder het plaveisel het moeras
Als <i>Het Hof van Barmhartigheid</i>, de eerste van beide romans die samen De tandeloze tijd 3 vormen, het milde vagevuur was van A.F.Th. van der Heijdens a... »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
<em>29 mei 2018</em>. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalist... »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
'De meest in het oog lopende kwaliteit van Van der Heijden is zeker in De gevarendriehoek zijn meeslepend verteltalent. De verschillende scènes zijn sterk b... »
 
 
 
 
 

Advocaat van de hanen
Advocaat van de hanen
A.F.Th. van der Heijden zag een bijfiguur uit De tandeloze tijd 3, mr.... »
 
 
 
 
 

Gevouwen woorden
Gevouwen woorden
Iedereen weet het: A.F.Th. van der Heijden van De tandeloze tijd wordt A.F.Th. wordt A.F.Th. van Homo duplex. Maar voor in februari 2002 Deel 1, Moeilijke vo... »
 
 
 
 
 

De requiems
De requiems
'De sandwich' gaat over een jeugdliefde en een jeugdvriend van Van der Heijden, die kort na elkaar stierven. De twee moesten elkaar goed gekend hebben, maar ... »
 
 
 
 
 

Vallende ouders
Vallende ouders
`Ze werden naar de aarde getrokken. Voor hen was de zwaartekracht sterker dan voor mij. De aarde wilde ze in zich hebben. Maar ze waren taai; ze stonden telk... »
 
 
 
 
 

De helleveeg
De helleveeg
Ze noemden haar schertsend Tientje Poets – maar haar schoonmaakwoede ging over lijken.

In De helleveeg keert A.F.Th. van der Heijden terug naar het decor... »