Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Mim
Mim
In A.F.Th. van der Heijdens romancyclus Homo duplex steekt de verteller, om aan een dagvaarding van de rechtbank van Los Angeles te ontkomen, een tinnen dege... »
 
 
 
 
 

Engelenplaque
Engelenplaque
In 1966, het jaar waarin het eerste deel van de reeks PrivĂ©-domein verscheen, begon de veertienjarige Adri van der Heijden zijn eigen privĂ©domein te ontgin... »
 
 
 
 
 

Gentse lente
Gentse lente
'In Gentse lente zijn ter gelegenheid van zijn dertigjarig jubileum als schrijver, vijf recente en een aantal oudere verhalen opgenomen. Van der Heijden laat... »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
<em>29 mei 2018</em>. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalist... »
 
 
 
 
 

De helleveeg
De helleveeg
Ze noemden haar schertsend Tientje Poets maar haar schoonmaakwoede ging over lijken.

In De helleveeg keert A.F.Th. van der Heijden terug naar het decor en... »
 
 
 
 
 

De draaideur
De draaideur
De grote schare liefhebbers van de cyclus De tandeloze tijd mag dit boek niet overslaan. Met zijn debuutroman De draaideur, in 1979 gepubliceerd onder het ps... »
 
 
 
 
 

Ik heb je nog veel te melden
Ik heb je nog veel te melden
de briefwisseling tussen Jean-Paul Franssens en A.F.Th. van der Heijden »
 
 
 
 
 

Uitdorsten
Uitdorsten
In het warme voorjaar van 1998 uit mevrouw Van der Heijden, nauwelijks verstaanbaar als gevolg van de ziekte van Parkinson, de klacht dat ze haar in het verp... »
 
 
 
 
 

Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht is een indrukwekkende en verrassende bundeling van vijf verhalen. Ze gaan in het kort over een merkwaardige decadente Engelse 'm... »