Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Uitdorsten set
Uitdorsten set
Uitdorsten Set 6 Ex. »
 
 
 
 
 

Doodverf
Doodverf
Een beeldhouwer tast met zijn plastieken de grenzen van het hyperrealisme af. Hij wikkelt levende modellen in elastisch gipsverband, en legt in het stollende... »
 
 
 
 
 

De helleveeg
De helleveeg
Van der Heijdens tragikomische roman is verfilmd, met Gouden Kalf-winnares Hadewych Minis.

<i>De helleveeg</i> vertelt over tante Tiny, die de vaste Van der... »
 
 
 
 
 

De sandwich
De sandwich
Een jeugdliefde en een jeugdvriend van A.F.Th. van der Heijden stierven relatief kort na elkaar, de eerste door eigen hand, de laatste als gevolg van een biz... »
 
 
 
 
 

Gentse lente
Gentse lente
In een poging in zijn donkere hotelkamer de wc te vinden sluit de ik-figuur uit <i>Gentse lente</i> zich buiten. Zonder sleutel, en bovenal zonder kleren. In... »
 
 
 
 
 

Kruis en kraai
Kruis en kraai
Tegen het einde van zijn leven was James Joyce depressief en aan de drank. Hij koesterde een eenvoudige novelle van Tolstoj, en vroeg zich vertwijfeld af of ... »
 
 
 
 
 

De slag om de Blauwbrug
De slag om de Blauwbrug
Albert Egberts jr. is een hero├»nejunk die in zijn onderhoud voorziet door in te breken in auto's. Hij doet verslag van een periode die begint met de avond v... »
 
 
 
 
 

Gedichten Gods of de vergrijpstuiver
Gedichten Gods of de vergrijpstuiver
A.F.Th. van der Heijden studeerde min of meer tegelijk met Frans Kellendonk in Nijmegen. Hun pad kruiste met regelmaat, 'Frans deed het wat sneller dan ik, i... »
 
 
 
 
 

Mim
Mim
In A.F.Th. van der Heijdens romancyclus Homo duplex steekt de verteller, om aan een dagvaarding van de rechtbank van Los Angeles te ontkomen, een tinnen dege... »