Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Een gondel in de Herengracht en andere verhalen
Een gondel in de Herengracht en andere verhalen
Het titelverhaal heeft zelfs de allure van een muzikale compositie. Er wordt begonnen met een warrige ouverture waar geen touw aan vast is te knopen maar die... »
 
 
 
 
 

Doodverf
Doodverf
Een beeldhouwer tast met zijn plastieken de grenzen van het hyperrealisme af. Hij wikkelt levende modellen in elastisch gipsverband, en legt in het stollende... »
 
 
 
 
 

Doodverf
Doodverf
Doodverf »
 
 
 
 
 

Gentse lente
Gentse lente
Dertig jaar geleden debuteerde A.F.Th. van der Heijden met de verhalenbundel <em>Een gondel in de Herengracht</em>. In de drie decennia die sinds zijn debuut... »
 
 
 
 
 

Kwaadschiks
Kwaadschiks
 »
 
 
 
 
 

De gazellejongen
De gazellejongen
'Ik heb het grootste en belangrijkste deel van mijn jeugd in Holland... »
 
 
 
 
 

De slag om de Blauwbrug
De slag om de Blauwbrug
Albert Egberts jr. is een hero├»nejunk die in zijn onderhoud voorziet door in te breken in auto's. Hij doet verslag van een periode die begint met de avond v... »
 
 
 
 
 

Mim
Mim
In A.F.Th. van der Heijdens romancyclus Homo duplex steekt de verteller, om aan een dagvaarding van de rechtbank van Los Angeles te ontkomen, een tinnen dege... »
 
 
 
 
 

De requiems
De requiems
De sandwich
Een jeugdliefde en een jeugdvriend van A.F.Th. van der Heijden stierven betrekkelijk kort na elkaar. De twee moesten elkaar goed gekend hebben, m... »