Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Engelenplaque
Engelenplaque
In 1966, het jaar waarin het eerste deel van de reeks Privé-domein verscheen, begon de veertienjarige Adri van der Heijden zijn eigen privédomein te ontgin... »
 
 
 
 
 

De ochtendgave
De ochtendgave
Sara bouwt de Vrede op een vijandelijk hoofdkussen.  Nijmegen, 10 juli 1672. Als in de vroege morgen na de eerste huwelijksnacht van Caspar en Sara de ... »
 
 
 
 
 

De draaideur
De draaideur
De grote schare liefhebbers van de cyclus De tandeloze tijd mag dit boek niet overslaan. Met zijn debuutroman De draaideur, in 1979 gepubliceerd onder het ps... »
 
 
 
 
 

Uitdorsten
Uitdorsten
In het warme voorjaar van 1998 uit mevrouw Van der Heijden, nauwelijks verstaanbaar als gevolg van de ziekte van Parkinson, de klacht dat ze haar in het verp... »
 
 
 
 
 

De slag om de Blauwbrug
De slag om de Blauwbrug
In 2005 viert Koningin Beatrix haar zilveren jubileum. De sfeer in de stad is explosief - net als toen, vijfentwintig jaar geleden, op de dag van haar inhuld... »
 
 
 
 
 

Kruis en kraai
Kruis en kraai
Tegen het einde van zijn leven was James Joyce depressief en aan de drank. Hij koesterde een eenvoudige novelle van Tolstoj, en vroeg zich vertwijfeld af of ... »
 
 
 
 
 

Hier viel Van Gogh flauw
Hier viel Van Gogh flauw
De fascinatie van A.F.Th. van der Heijden voor Frankrijk begon via het werk en de biografie van een Nederlandse kunstenaar: Vincent van Gogh. Toen hij, met v... »
 
 
 
 
 

Tonio
Tonio
Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om he... »